Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /var/www/vhosts/periscoopfilm.nl/httpdocs/wp-content/themes/Zoo/functions.php on line 245
De Apenprins - Periscoop Film

De Apenprins

Een nieuw meesterwerk van de veel bekroonde regisseur Jean-François Laguionie

Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige, vreemde stad, waar iedereen gelooft dat zij de enige bewoners op aarde zijn. Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand. Hij komt van ver over zee, uit het machtige rijk Laankos. Tom ontdekt hem en brengt hem naar huis. Professor Abervrach probeert met de komst van de apenprins de andere wetenschappers ervan te overtuigen dat er meer is dan de stenen stad waar zij wonen. Niemand wil hem echter geloven en de anderen willen koste wat het kost hun eigen denkbeelden in stand houden. De prins loopt groot gevaar. Ondertussen rukt het bos op en overwoekert het de stad.

Ruim twintig jaar na A Monkey’s Tale en vijf jaar na Louise en Hiver verschijnt een nieuw meesterwerk van de veel bekroonde regisseur Jean-François Laguionie (1939). Samen met regisseur Xavier Picard (1962) creëerde hij een even prachtige als grappige en intelligente film voor jong en oud, met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl. Een doordacht verhaal dat stemt tot nadenken, zonder moraliserend te zijn. Over de omgang met natuur, cultuur en andere soortgenoten, over beschaving en de vraag hoe je een samenleving een welkome plek maakt voor iedereen.

Deze film draait niet meer in de bioscoop. Kijk bij het tabblad “Video on Demand” en “Waar verkrijgbaar” voor koop- en huuropties.

With the support of the Creative Europe Programme – MEDIA

Nu beschikbaar op Video on Demand!

De ApenPrins is te koop of te huur via o.a. Amazon Prime Video

Nu op DVD.

De DVD van De Apenprins is verkrijgbaar via Bol.com.