Buñuel in the Labyrinth of the Turtles

Het levensverhaal van Luis Buñuel

Een geweldige Spaanse film waarin de beroemde surrealistische filmmaker Buñuel gevolgd wordt op een cruciaal moment in zijn carrière. Een fantastische vertelling, de meester van het surrealisme waardig.

Met het maken van een documentaire in het armste gebied van Spanje wordt Buñuel volwassen als mens en kunstenaar. Hij zet de waarheid op expressionistische wijze naar zijn hand, maar leert ook dat hij met zijn talent iets kan betekenen voor andere mensen.

Buñuel belandt midden in een persoonlijk en financiële crisis. Na het enorme schandaal die de film L’Age d’Or veroorzaakte, gemaakt door Buñuel en Salvador Dali samen, zat Buñuel volkomen aan de grond. Niemand wilde meer een film van hem financieren. Totdat een vriend van hem de loterij won en samen met hem besloot om een documentaire over de Extremadura te maken, “Las Hurdes” (aka “Land Zonder Brood”). De extreem arme bewoners wonen er in middeleeuwse omstandigheden in een labyrint van piepkleine hutjes. De beelden van toen zijn nog steeds bijzonder indrukwekkend en hartverscheurend. Alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Door in kleurrijke animatie te verbeelden hoe deze originele zwartwit beelden tot stand kwamen en soms gecreëerd werden, krijgt de film een bijna zelfde surrealistische kwaliteit als de films waar Buñuel zo beroemd om zou worden.

Een roerende en meeslepende film over kunstenaarschap, vriendschap en het ergens voor blijven gaan. Een realistische/expressionistische aanrader voor iedere fan en diegene die na het zien van deze film er een gaat worden.

Vanaf 18 april 2019 in de bioscoop

Landelijke persvoorstelling: maandag 8 april 13:00 Pathé City

Voorpremière EYE: dinsdag 2 april – aanvang 19.15 uur in aanwezigheid van regisseur Salvador Simó

Speciale vertoning in “de Spaanse week”
Lumière Maastricht 28 en 31 maart
Vanaf 18 april
EYE Amsterdam
Griffioen Amstelveen
Rialto Amsterdam
Focus Arnhem
Filmhuis Den Haag
Plaza Futura Eindhoven
Forum Groningen
Filmschuur Haarlem
LUX Nijmegen
LantarenVenster Rotterdam
Fraterhuis Zwolle