Das Mädchen und die Spinne

Een betoverende, tragikomische, sensuele film, waarin een jonge vrouw verhuist en een emotionele rollercoaster veroorzaakt.

Een betoverende, tragikomische, sensuele film, waarin een jonge vrouw verhuist en een emotionele rollercoaster veroorzaakt. Alledaagse situaties veranderen in vervreemdende gebeurtenissen. De vrouwen zeggen dingen die je normaal alleen maar denkt of droomt. Hun seksuele verlangen is enorm, maar hun onhandigheid ook. Het broeit en zindert en ondertussen lijkt er nog niks van betekenis te gebeuren. Mara helpt Lisa verhuizen, want zij verlaat het gezamenlijke hippe huis en gaat op zichzelf wonen. Iedereen komt meehelpen. Maar terwijl ze vrolijk in de weer lijken met het verplaatsen van dozen en schilderen van muren, zindert het onder de oppervlakte. Mara trekt een spoor van kleine catastrofes door het nieuwe appartement van Lisa. De aardige klusjesman wordt door de jonge vrouwen doorgegeven als een seksspeeltje. Er worden geheime glimlachjes uitgewisseld en de onderlinge gesprekken waarin onzekerheden op fascinerende wijze worden gecamoufleerd nemen bizarre wendingen.

De tweeling regisseurs Ramon en Silvan hebben een volkomen eigen filmtaal ontwikkeld, waarin de kleuren van het scherm afspatten. Een heel mooie en pure film, maar ook irritant, net zo’n satijnen stofje dat begint te rafelen en waar je dan aan blijft trekken totdat je het helemaal stuk maakt. Als een echt goed gedicht, of een film van Roy Andersson. “Arthouse audiences should response to its poetic handling and a needling, dust-dry drollery reminiscent of Roy Andersson.” – Screen International.

Deze film draait niet meer in de bioscoop.

Kijk bij het tabblad “Video on Demand” voor koop- en huuropties.

 

Nu beschikbaar op Video on Demand!

Das Madchen und die Spinn is te koop of te huur via o.a. Amazon Prime Video, iTunes, Google Play, KPN en MeJane.