Farewell Paradise

Memories of a broken family

Een film van Sonja Wyss

Pure en fascinerende film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland.

Je zal maar geboren worden in het paradijs. In een gelukkig gezin met vier meisjes op de Bahama’s in de jaren ’60. Midden in de volle, vrije welvaart van the American way of life. Om daarna, zomaar ineens, met je moeder en zusjes te belanden in een koud, bekrompen, regelzuchtig Zwitserland. Het gaat zo plotseling dat jij en je zusjes bij gebrek aan een huis en geld, verdeeld worden over pleeggezinnen. Je ouders zijn uit elkaar, het is hartje winter. Ruwer had het vertrek uit het paradijs niet kunnen zijn. Wat is daar gebeurd? Hoe zal elk van de zussen dit trauma verwerken? Krijgen ze zelf gezinnen en met wat voor partners? En hoe gaat die moeder het in godsnaam redden? Het leven van anderen. En tegelijkertijd dus dat van onszelf.

Als in een spannende detective, wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld. Ieder van de zussen blijkt een heel eigen versie van de gebeurtenissen te hebben en daar dus ook heel verschillend mee om te gaan. Al delen ze dezelfde genen en geschiedenis, toch ervaren ze de relatie met hun ouders en met elkaar compleet verschillend. Sonja Wyss, bekend van haar prachtige speelfilm Winterstilte, vertelt het levensverhaal van haar familie op een schijnbaar eenvoudige, maar o zo ingenieuze manier. Zo puur en zo openhartig, dat je volkomen gefascineerd je mee laat slepen en haar familie niet meer los kan laten.

Deze film draait niet meer in de bioscoop.

Kijk bij het tabblad “Video on Demand” en “Waar verkrijgbaar” voor koop- en huuropties.

 

DIRECTOR Sonja Wyss
CAMERA Stef Tijdink, Reinout Steenhuizen
2ND UNIT CAMERA Diderik Evers
GAFFER Maarten van der Pluijm
SOUND Taco Drijfhout
EDITING Katarina Türler
SOUND DESIGN AND MIX Mark Glynne
COLOURGRADING Michiel Rummens
MASTERING Jan Jaap Kuiper – Amator
LINE PRODUCER Merle Bemelmans
GRAPHIC DESIGN Joost Hiensch – Shosho, Tim Hanenkamp
EDITING TV VERSION Matte Mourik
AUDIO POSTPRODUCTION Anthill Sound Design
SOUNDDESIGN AND CO-MIXE Tom Bijnen
SOUNDDESIGN Olmo van Straalen, Denisa Uherová
PRODUCERS BASALT FILM Simone van den Broek, Eline van Wees

Nu beschikbaar op Video on Demand!

Farewell Paradise is te zien via NLZIET en Eye Film Player

Nu op DVD. 

De DVD van Farewell Paradise is verkrijgbaar via Bol.com