Have a Nice Day

Chinese animated dark comedy film

Have a nice day, regisseur Jian Liu, 77 min., China 2017
Verbluffende animatie thriller uit China. Met zijn gevatte, onderkoelde humor, magnifieke pop-art look en impliciete kritiek op kapitalistische China is deze film als een love-baby van de Coen broers, Tarantino en Ai Weiwei samen.
Een kleine stad in Zuid-China. ‘Xiao Zhang heeft geld nodig. De plastische chirurgie bij zijn verloofde is mislukt. In een desperate move steelt hij een tas met een miljoen van zijn baas. Nieuws van de roof verspreid zich snel door de stad. In de tijdspanne van één nacht gaat iedereen op zoek naar Xiao Zhang en zijn geld.
Het verhaal klinkt bekend, vele van de gebeurtenissen zijn dat ook, maar de bijzonder coole, intelligente, arty uitvoering is dat absoluut niet. Regisseur Jian Lui is een schilder en oa groot fan van de Coen broers. Hij maakte de film bijna geheel alleen, resulterend in een unieke, ongewone animatiestijl en met een bijzonder geslaagd gevoel voor donkere humor. Voeg daarbij de onbeschaamd soepele electropop van The Shanghai Restoration Project en je hebt een opzienbarende, echt originele film.
Lang werd de uitbreng in China tegengehouden. Pas kort geleden werd de film in een gecensureerde versie uitgebracht en alsnog een grote hit. Hier vertonen wij hem ongecensureerd.
“A mesmerizing portrait.. Mixing the dreaminess of Wong Kar-Wai with early Tarantino vibes” – Indiewire
“This is a stunning, provocative work that will get animation buffs buzzing” – Screen International
“This deserves to be an animation arthouse hit to equal “Waltz With Bashir”, and it was the most politically trenchant and artistically fresh thing in Berlin. With the surface of a Tarantino-esque pulp thriller and the heart of a postmodern political art project.”
– The Guardian

Deze film draait niet meer in de bioscoop. Kijk bij het tabblad “Video on Demand” voor koop- en huuropties of bij “Waar verkrijgbaar” voor de DVD.

Nu op DVD.

De DVD van Have a Nice Day is verkrijgbaar via o.a. bol.com.

Nu beschikbaar op Video on Demand!

Have a nice day is te koop of te huur via o.a. Amazon Prime