Janis: Little Girl Blue

Written and directed by Amy J. Berg

Ze zong kaskrakers als “Me and Bobby McGee”, verkocht na haar dood vier miljoen elpees en is tot op heden een voorbeeld voor vrouwelijke rockartiesten zoals de zangeres P!nk: blueslegende Janis Joplin.

 

In JANIS: LITTLE GIRL BLUE geeft de Oscargenomineerde filmmaakster Amy Berg (Deliver Us From Evil) ons een unieke kijk in de hoogte en dieptepunten uit het leven van Janis Joplin. We zien haar jeugd en het succes, de staande ovatie tijdens beroemde optredens op het popfestival Montery in 1967 en we zien haar volledig uit haar dak gaan tijdens Woodstock in 1969. Maar de film toont ook het heroïnegebruik dat haar uiteindelijk fataal wordt.

 

Prachtig gemonteerd archiefmateriaal vol interviews met de ster zelf en haar naasten geven een inkijkje in de persoon achter het ruige, extraverte podiumbeest. De woorden van Janis staan centraal. Brieven die ze schreef aan haar ouders en geliefden worden voorgelezen door singer-songwriter Cat Power. De film toont een naar liefde hunkerende vrouw, die niets liever wil dan zichzelf geven aan de wereld.

 

Met JANIS: LITTLE GIRL BLUE biedt Amy Berg een intiem portret van de slimme, complexe vrouw die uit het niets opkwam en de muziekwereld voor altijd veranderde.

Deze film draait niet meer in de bioscoop. Kijk bij het tabblad “Waar verkrijgbaar” voor de DVD en/of Blu-ray.

Een productie van Disarming Films, Jigsaw Productions en Thirteen productions LLC’s American Masters
In samenwerking met Sony Music Entertainment en Union Entertainment Group
Geschreven en geregisseerd door Amy J. Berg
Geproduceerd door Alex Gibney, Amy J. Berg, Jeffrey Jampol, Katherine LeBlond
Land van herkomst: VS
Jaar van Release: 2015
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 107 minuten

Download presskit (Poster, foto’s, stills en trailer)

 

Nu op DVD.

De DVD van Meet Me in Venice is verkrijgbaar via o.a. bol.com en Bookspot.