Kokomo City

Kokomo City is rauwe en scherpe, maar zeldzame blik in de levens van Zwarte transgendervrouwen terwijl ze de tweedeling tussen de Zwarte gemeenschap en henzelf onderzoeken. Een gesprek dat jarenlang werd vermeden, staat nu centraal. Het is een film die dichtbij de werkelijke ervaring staat van transgender-sekswerkers die nooit publiekelijk vertegenwoordigd zijn.

Kokomo City is het speelfilmdebuut van de tweevoudig Grammy-genomineerde producer, zanger en songwriter D. Smith. Smith, die geschiedenis schreef als de eerste transvrouw gecast in een primetime tv-programma zonder script, filmde en monteerde ook deze enorm vermakelijke en verfrissend ongefilterde documentaire. Vier Zwarte transgender-sekswerkers in Atlanta en New York City – Daniella Carter, Koko Da Doll, Liyah Mitchell en Dominique Silver – worden gevolgd en houden niets achter terwijl ze de muren van hun beroep afbreken. 

De film, geproduceerd door Lena Waithe, won de NEXT Innovator Award en NEXT Audience Award van het Sundance Film Festival, evenals de Berlinale’s Audience Award in de sectie Panorama Documentary.