Reis naar het Noorden

Long way North

St. Petersburg, 1882. Sasha is een aristocratisch meisje en een groot bewonderaar van haar opa. Hij is een ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Als zij zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een expeditie schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden.

Een bijzonder meeslepend en avontuurlijk verhaal waarin Sasha al haar moed en wilskracht nodig heeft om haar uiteindelijke doel te bereiken. Onderweg leert ze geld te verdienen als bediende in een restaurant en zich als aristocrate aan te passen aan het ‘gewone’ volk. Ze moet zich redden op een boot vol mannen en jongens en deze ook nog eens voor haar zien te winnen. Maar ze is dapper en weet met haar charmes en haar grote hart uiteindelijk iedereen mee te krijgen in haar eigen ontdekkingsreis.

De animatie is fenomenaal. De film ziet eruit alsof hij getekend is door iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. De sferen die zowel in de aristocratische kringen in St. Petersburg als met het zeilen in de Arctische wateren worden opgeroepen, voelen door hun kleurgebruik en compositie bijzonder levensecht.

Trailer originele Franse versie: Reis naar het Noorden OV
Alleen te zien in (Louis Hartlooper Complex, Utrecht en De Movies, Amsterdam)

“Of all the movies at the festival, this is the one most people talk about and there is a darn good reason for it. It’s an artistic gem, with each frame looking like something out of an art book.” (Animated Anarchy)

“Visually stunning, the story is related in an enchanting manner with equal focus on the animation as well as strong character development.” (Screendaily)

Deze film draait niet meer in de bioscoop. Kijk bij het tabblad “Video on Demand” voor koop- en huuropties of bij “Waar verkrijgbaar” voor de DVD.

Download presskit (poster, stills, trailer en persmap)

Nu beschikbaar op Video on Demand!

Reis naar het noorden is te koop of te huur via o.a. Amazon PrimeGoogle Play en Videoland.

Nu op DVD en Blu-Ray!

De DVD van Reis naar het noorden is verkrijgbaar via o.a. bol.com en Bookspot.