More Human Than Human

The Next Evolution

More Human Than Human is een gloednieuwe documentaire over kunstmatige intelligentie die in zijn diepte en breedte verder gaat dan enig ander film op dit moment. Kunstmatige intelligentie is overal. We hebben, veelal onbewust, er al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we kunnen praten tegen onze telefoon, in de vorm van Siri. Maar wat betekent het als KI nog verder ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Omdat het een betere partner, meer invoelend is, dan een mens ooit kan zijn? Of is het juist potentieel de grootste bedreiging voor de mens, waar onder andere Stephen Hawking en Nick Bostrom voor waarschuwen? Moeten we juist meer denken aan de liefdevolle relatie tussen ouder en kind? Waarin het kind uiteindelijk de ouder zal overtreffen, maar nog wel die loyale band richting ouder zal voelen en waarderen? Een originele gedachte van David Hanson, een van ’s werelds meest succesvolle robot-ontwikkelaars en daarmee een ouder in spe.
Op informatieve, speelse en zeer fascinerende wijze doet de film ons nadenken over wie wij zijn als mens, wat ons definieert en op welke manier dit kan veranderen door wiskunde en algoritmes. De regisseurs weten aan de hand van een hybride mix aan interviews en sciencefiction beelden een krachtig filosofisch betoog neer te zetten door vragen te stellen over menselijkheid, identiteit en ethiek. Hun zoektocht doet ons beseffen hoe kunstmatige intelligentie het leven van ons, en onze kinderen, kan beïnvloeden. Technologie zal de mens verder vormen. Wie weet wat we zullen worden?
Aan het woord komen futuristen en sceptici, waaronder roboticist Daniel H. Wilson, auteur van het science fiction boek Robopocalypse, Brian Christian, auteur van The Most Human Human, Garry Kasaparov – ’s werelds beste schaker die van een computer verloor, psycholoog dr. Robert Epstein en robot designer David Hanson van Hanson Robotics.

Deze film draait niet meer in de bioscoop. Kijk bij het tabblad “Video on Demand” voor koop- en huuropties.

Nu beschikbaar op Video on Demand!

Menino is te koop of te huur via o.a. NPO Plus