Reis naar het Noorden

Een hartverwarmend avontuur voor jong en oud!

Sasha is een slim en doortastend meisje van 15 jaar dat opgroeit in het aristocratische milieu van St. Petersburg aan het einde van de 19e eeuw. Ze is groot bewonderaar van haar opa, een bekende ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Nadat Sasha zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem en zijn schip te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden. Onderweg leert ze geld te verdienen in een restaurant en zich als meisje van adellijke afkomst aan te passen aan het ‘gewone’ volk. Tijdens haar zoektocht op zee en de Noordpool moet ze zich redden tussen de mannen en jongens en deze ook nog eens voor haar zien te winnen. Maar ze is dapper en vastberaden en weet met haar charmes en haar grote hart uiteindelijk iedereen mee te krijgen in haar eigen ontdekkingsreis.
De animatie is fenomenaal. De film ziet eruit alsof hij getekend is door iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. De sferen die zowel in de aristocratische kringen in St. Petersburg als met het zeilen in de Arctische wateren worden opgeroepen, voelen door hun kleurgebruik en compositie bijzonder levensecht.

 

“Of all the movies at the festival, this is the one most people talk about and there is a darn good reason for it. It’s an artistic gem, with each frame looking like something out of an art book.” (Animated Anarchy)

 

“Visually stunning, the story is related in an enchanting manner with equal focus on the animation as well as strong character development.” (Screendaily)

Vanaf 10 december in de volgende bioscopen:

 

De Lieve vrouw, Amersfoort
EYE, Amsterdam
Filmhallen, Amsterdam
Kriterion, Amsterdam
Lab 111, Amsterdam
Rialto, Amsterdam
The Movies, Amsterdam (ook de OV-versie)
Focus, Arnhem
Chasse, Breda
Theater de Keizer, Devenber
Theater de Omval, Diemen
Verkadefabriek, Den Bosch
Filmhuis Den Haag
Cinemec, Ede
Concordia, Enschede
Plaza Futura, Eindhoven
Cinema, Enkhuizen
Forum, Groningen
Filmschuur, Haarlem
Cacaofabriek, Helmond
Filmtheater Hilversum
Cinema Oostereiland, Hoorn
Sliekerfilm, Leeuwarden
Lumiere, Maastricht
LUX, Nijmegen
LantarenVenster, Rotterdam
Euroscoop, Tilburg
Cinemec, Utrecht
Louis Hartlooper Complex, Utrecht (ook de OV-versie)
Fraterhuis, Zwolle

 

Actuele tijden: http://www.filmladder.nl/film/reis-naar-het-noorden-nl/synopsis

Speelduur: 81 minuten
Filmnummer NL: 64000004
Filmnummer OV: 64000005

Download presskit (poster, stills, trailer en persmap)