Reis naar het Noorden

Een hartverwarmend avontuur voor jong en oud!

Sasha is een slim en doortastend meisje van 15 jaar dat opgroeit in het aristocratische milieu van St. Petersburg aan het einde van de 19e eeuw. Ze is groot bewonderaar van haar opa, een bekende ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Nadat Sasha zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem en zijn schip te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden. Onderweg leert ze geld te verdienen in een restaurant en zich als meisje van adellijke afkomst aan te passen aan het ‘gewone’ volk. Tijdens haar zoektocht op zee en de Noordpool moet ze zich redden tussen de mannen en jongens en deze ook nog eens voor haar zien te winnen. Maar ze is dapper en vastberaden en weet met haar charmes en haar grote hart uiteindelijk iedereen mee te krijgen in haar eigen ontdekkingsreis.
De animatie is fenomenaal. De film ziet eruit alsof hij getekend is door iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. De sferen die zowel in de aristocratische kringen in St. Petersburg als met het zeilen in de Arctische wateren worden opgeroepen, voelen door hun kleurgebruik en compositie bijzonder levensecht.

 

“Of all the movies at the festival, this is the one most people talk about and there is a darn good reason for it. It’s an artistic gem, with each frame looking like something out of an art book.” (Animated Anarchy)

 

“Visually stunning, the story is related in an enchanting manner with equal focus on the animation as well as strong character development.” (Screendaily)

Deze film draait niet meer in de bioscoop.

Reis naar het Noorden is te zien op het video on demand platform Film1.

Speelduur: 81 minuten
Filmnummer NL: 64000004
Filmnummer OV: 64000005

Download presskit (poster, stills, trailer en persmap)

Reis naar het Noorden is te zien op het video on demand platform Film1.