Ride Your Wave

Het romantisch verhaal over de mysterieuze liefde tussen een surfster en een brandweerman.

Heerlijk hyper-romantische, mystieke en zomerse Japanse animatiefilm over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en vervolgens na zijn plotselinge dood hem los moet laten. Over hoe subliem het is om heel erg van iemand te houden en hoe op een wonderbaarlijke, fantastisch originele wijze je afscheid van je grote liefde kan nemen.

Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke meet-cute brengt ze samen en een summer of love aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat zij op magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen.

Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve en opwindendste anime regisseurs van dit moment. Met zijn zeer herkenbare stijl, een beetje tussen Pop-art en Gauguin in, zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij geschaard in het illustere rijtje van Miyazaki (Ghibli) en Shinkai (Your Name). In deze film werkt Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Haar inzicht in het emotionele leven van jongvolwassenen gepaard met zijn dromerige lichtheid maakt het tot een film, waar je heel blij van uit de bioscoop komt. Winnaar van de Best Animated Feature award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival.

Deze film draait niet meer in de bioscoop. Kijk bij het tabblad “Video on Demand” voor koop- en huuropties of bij “Waar verkrijgbaar” voor de DVD.

EXECUTIVE PRODUCERS Makoto Yamaguchi
Minami Ichikawa
Masaaki Yuasa
Masanori Yumiya
Masakazu Kubo
Kei Morita
Akihito Watanabe
PLANNING Yoko Matsuzaki
CHIEF PRODUCER Yoshihiko Taneda
PRODUCERS Yuka Okayasu
Eunyoung Choi
CO-PRODUCERS Ichiryu Obara
Daisuke Shioiri
SCREENPLAY Reiko Yoshida
CHARACTER DESIGNER/

ANIMATION SUPERVISOR

Takashi Kojima
Toma Kimura
KEY ANIMATORS Toma Kimura
Kenji Zemba
Hiroyuki Aoyama
Moaang

Nu beschikbaar op Video on Demand!

Ride Your Wave is te koop of te huur via o.a. Pathé Thuis, KPN, CinememberAmazon Prime VideoGoogle PlayiTunes, MeJane, Rakuten TV en YouTube.

Nu op DVD!

De DVD van Ride Your Wave is verkrijgbaar via o.a. bol.comAmazon en Bookspot.