Sanctity Of Space

Aangetrokken door een zwart-witfoto gaan drie beroemde klimmers het ultieme avontuur aan en laten ze ons zien waarom mensen op ontdekkingstocht moeten gaan.

Brad Washburn was de grootste bergfotograaf aller tijden. Terwijl hij uit de open deur van een vliegtuig hing, vloog hij boven nog niet in kaart gebrachte bergketens en legde iconische beelden vast waarmee hij kaarten kon maken, wetenschappelijk onderzoek kon doen, eerste beklimmingen kon ontdekken en mensen kon inspireren.

Meer dan tachtig jaar nadat Washburn voor het eerst Denali vanuit de lucht fotografeerde, kijken klimvrienden Renan Ozturk en Freddie Wilkinson naar enkele van Washburns foto’s en hebben een gek idee: in plaats van omhoog te gaan, is het hun droom om zijwaarts te gaan – over de meest afschrikwekkende pieken van de bergketen, het Mooses Tooth-massief. Het is een absoluut nieuwe manier om hetzelfde landschap te verkennen dat Washburn voor het eerst ontdekte. Terwijl ze de route in de loop van twee expedities verkennen, en onderweg ijskoude slaapplaatsen, doorgesneden touwen en rotsval moeten doorstaan, groeit hun verlangen om de eerste te zijn die de gedurfde lijn voltooit uit tot een obsessie.

Maar vriendschappen beginnen te rafelen wanneer Renan een bijna fataal hersenletsel oploopt, waardoor ze moeten beslissen wat het belangrijkst is. Wanneer ze afspreken in het kleine stadje Talkeetna voor nog een poging, is alles verloren.

Deze film draait niet meer in de bioscoop.

Kijk bij het tabblad “Video on Demand” voor koop- en huuropties.

Nu beschikbaar op Video on Demand!

Sanctity Of Space is te koop of te huur via o.a. Amazon Prime, MeJane, Google Play Films, Apple TV,  en YouTube