The Island

Een kleurrijke surrealistische hervertelling van het klassieke verhaal van Robinson Crusoe die in artistieke vorm spreekt over de ecologische toekomst van onze planeet.

Robinson luiert rustig op de top van een klif van een afgelegen eiland, als hij in de verte ziet hoe een grote rubberboot omslaat in een torenhoge golf. Tientallen vluchtelingen uit Afrika, die onderweg waren naar Italië, worden opgeslokt door het water en spoelen om de beurt levenloos aan. Er is één overlevende, Robinson noemt hem Vrijdag. “I’m saving you,” zegt hij, “Hello savior,” antwoord Vrijdag. De conventionele verhaallijn wordt na het ontmoeten van Vrijdag al snel losgelaten om in een puur artistieke vorm te praten over actuele zaken, door middel van visuele poëzie en symboliek. The Island vertelt het verhaal over het individu Robinson die in eenzaamheid leeft op een verwoestende planeet en, beperkt door zijn eigen hypocrisie, op zoek is naar de zin van het leven.

De hervertelling van Daniel Defoe’s klassieker combineert op een hele fantasierijke wijze levendige kleuren en een surrealistisch verhaal, om zo commentaar te geven op rassenverhoudingen, de benarde situatie van immigranten en de tragische ecologische toekomst van onze planeet.

Nu te zien in filmtheaters! Kies jouw favoriete bioscoop voor tickets.

Amsterdam EYE
Amsterdam LAB111
Amsterdam Kriterion
Amersfoort De Lieve Vrouw
Arnhem Focus Filmtheater
Bussum Filmhuis Bussum
Enschede Concordia
Groningen Forum Groningen
Nijmegen LUX