The Island

Een kleurrijke surrealistische hervertelling van het klassieke verhaal van Robinson Crusoe die in artistieke vorm spreekt over de ecologische toekomst van onze planeet.

Robinson luiert rustig op de top van een klif van een afgelegen eiland, als hij in de verte ziet hoe een grote rubberboot omslaat in een torenhoge golf. Tientallen vluchtelingen uit Afrika, die onderweg waren naar Italië, worden opgeslokt door het water en spoelen om de beurt levenloos aan. Er is één overlevende, Robinson noemt hem Vrijdag. “I’m saving you,” zegt hij, “Hello savior,” antwoord Vrijdag. De conventionele verhaallijn wordt na het ontmoeten van Vrijdag al snel losgelaten om in een puur artistieke vorm te praten over actuele zaken, door middel van visuele poëzie en symboliek. The Island vertelt het verhaal over het individu Robinson die in eenzaamheid leeft op een verwoestende planeet en, beperkt door zijn eigen hypocrisie, op zoek is naar de zin van het leven.

De hervertelling van Daniel Defoe’s klassieker combineert op een hele fantasierijke wijze levendige kleuren en een surrealistisch verhaal, om zo commentaar te geven op rassenverhoudingen, de benarde situatie van immigranten en de tragische ecologische toekomst van onze planeet.

Deze film draait niet meer in de bioscoop.

Kijk bij het tabblad “Video on Demand” en “Waar verkrijgbaar” voor koop- en huuropties.

 

With the support of the Creative Europe Programme – MEDIA

 

Nu beschikbaar op Video on Demand!

The Island is te koop of te huur via o.a. Amazon PrimeKPNMeJanePathé Thuis, Google Play Films, Apple TV,  en YouTube.

 

Deze film komt binnenkort uit op DVD.