The Wolfpack

Winnaar beste documentaire Sundance 2015

Een alle kanten wonderbaarlijke film over zes slimme en getalenteerde broers die afgesloten van de buitenwereld opgroeien in een New Yorks appartement. Hun vader voorziet ze van meer dan 5000 films. Deze zijn het enige wat hun leven iets van magie geeft en hen gaande houdt. Al hun nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeelding stoppen zij in het hercreëren en naspelen van filmscènes. Een ongelofelijk verhaal over hele leuke, onbevangen jongens en hun bizarre opvoeding.

 

Hun vader is in Hara Krisna en wil graag zijn eigen stam met zijn hippievrouw stichten. De 7 kinderen krijgen allen namen uit het Sanskriet. Onderweg naar het beloofde land Zweden komen ze niet verder dan het in vaders ogen verdorven New York. Hij besluit zijn kinderen binnen te houden.

 

Moeder geeft hen les en vader geeft hen films. De opgroeiende broers beginnen scènes uit te schrijven en na te spelen in zelfgemaakte kostuums en decors. De scènes uit films als Reservoir dogs, The nightmare before christmas en The Dark knight zijn magisch om te zien. Net als hun eerste expedities in New York die ze samen ondernemen en waarbij ze alles becommentariëren vanuit hun filmkennis. Stranger than fiction. Deze jongens zijn zo onbevangen en ontwapenend, zo slim en getalenteerd. Hoe kan dat? Hoe ontdek je en begrijp je de wereld? In een overweldigende eind-scène geeft één van de broers daar antwoord op.

Deze film draait niet meer in de bioscoop. Kijk bij het tabblad “Video on Demand” voor koop- en huuropties of bij “Waar verkrijgbaar” voor de DVD.

Download presskit (poster, stills, trailer en persmap)

Nu op DVD.

De DVD van The Wolfpack is verkrijgbaar via o.a. bol.com en Bookspot.

Nu beschikbaar op Video on Demand!

The Wolfpack is te koop of te huur via o.a. CinememberCinetree.